Detta ingår i grundkursen

 • Startträning på plan mark och balansering av skärmen
 • Flygning i liten backe, Backglidning, ca 30 m fallhöjd
 • Höjdflyg från Åreskutan, 530-920 m fallhöjd. Grundavgiften ingår, kostnad för varje höjdflyg tillkommer(200 kr/flyg). Det tillkommer också transport till startplatserna på höjdflyg, 60kr/st med bil och 150kr/st med lift.
 • Teoriundervisning inkl skriftligt prov
 • Lån av all utrustning (skärm, sele, nödskärm, hjälm, radio)
 • Examinering till färdig licens. Student behörighet med behörighet Berg
 • Minst 2 instruktörer i varje kurs. I många fall är vi 3 eller 4 st.
 • Vädergaranti. Om du inte blir klar med kursen under din kursvecka har du möjlighet att komma tillbaka och kostnadsfritt göra färdigt kursen vid ett senare tillfälle. Gäller i 6 månader från kursens slut.
 • Rabatterat boende (20% rabatt mot ordinarie pris).
  Välj mellan enkelrum eller dubbelrum.
 • Vi garanterar dig toppmodern utrustning under kursen. Oftast är skärmarna och selarna som används under kursen årets modell
 • Som elev på Skysport har du rabatt vid köp av ny utrustning.
  Priser:
  Grundpriset är 8.500 kr (9.000 kr vid högsäsong).
  Tillkommer: 200 kr/höjdflyg under grundkursen samt transport till startplatserna 60 kr/st med bil och 150 kr/st med lift. Räkna med att du gör ca 5-8 höjdflyg under grundkursen. Försäkring och medlemskap i SSFF kostar 1.750 kr/år. Boende, med del i dubbelrum,  kostar 950 kr/vecka under sommarhalvåret. Boende, med del i dubbelrum, kostar 1.200 kr/vecka under vinterhalvåret. Enkelrum går också att få, 1.525 kr/vecka under sommaren och 1.800 kr/vecka under vintern. Under vecka 9 och påsk kan vi tyvärr inte hålla dessa priser på boendet (Enkelrum 3600 kr/vecka och del i dubbelrum 2400kr/vecka).
  Det totala priset inkl kurs, boende o försäkring hamnar därmed på ca: 12.000-13.000 kr

hummeln1

Vi har ett utbildningssystem som både sommar och vinter är mycket effektivt. Vi har 25 års erfarenhet av utbildning i Åre och vi har lärt oss att hantera väder och vind på ett bra sätt. Vi tar alla tillfällen som ges under kursen. I början lär du dig snabbt, och det är vanligt med en snabb utvecklingskurva. Men efter utbildningen måste du underhålla dina kunskaper på egen hand. Om Du lägger ner ungefär en helg varannan månad kommer du att bli en god ”normal pilot”. Då kan du flyga när du vill och göra det på ett säkert sätt. Skysport har också vidareutbildningar till alla licensgrader och extra behörigheter. Detta arrangeras regelbundet i Åre.

DCIM103GOPRO
Utbildningen följer ett kursprogram som Svenska Skärmflygförbundet fastställt. Ett visst antal moment och manövrar skall göras under kursen. Om du blir godkänd på alla moment inkl teoriprovet, får du ut din licens vid kursens slut.

X