Välj en sida

Samla flyg

Denna kurs passar dig som har avslutat en grundkurs och vill samla flyg för att så småningom kunna ta Pilot 1 licens. Inträdeskrav för att deltaga på kursen är Studentlicens. Om du inte har bergsbehörigheten sedan tidigare, tar du den samtidigt som du samlar flyg.

Kursen lägger också ganska stor vikt på att lära dig tekniken för baklängesstart när det blåser mycket. Vi tränar därför mycket balansering, och blåser det för mycket för vanliga skärmar så byter vi till mindre skärmar. Du får också lära dig öron(vingspetsarna viks in) samt även använda speedsystemet. Har du egen utrustning hjälper vi dig att ställa in och trimma in speedsystemet så att det är enkelt att använda.

Kursens längd är Kortvecka (måndag-torsdag), Weekend (torsdag-lördag) eller Helvecka (måndag-lördag)

Priser:

Vid kursstart betalar du 4.000 kr i grundavgift. I detta pris ingår instruktör som håller teori, hjälper till vid balansering samt ser till att höjdflygningen genomförs på ett säkert sätt. Om du endast önskar deltaga halva veckan är grundpriset 2.000 kr. Du kan ej deltaga mindre än 3 dagar.  Utöver denna avgift betalar du per flyg. Priset för detta är 300 kr/bergsflyg inkl utrustning och instruktör. Har du egen utrustning är priset 200 kr/bergsflyg.

Boende kostar 250-495 kr/dygn beroende på säsong

Liftkort tillkommer, ca 250-500 kr/dag beroende på säsong

Upptransport till Hummeln med minibuss kostar 80 kr/tur