Välj en sida

Vol Biv – Jämtlandsfjällen

Välkomna till 2022 års stora flygäventyrskurs!
 

 

Vol Biv? Från franska ”vol bivouac” d.v.s. typ ”flyga campa” som kanske är den ultimata frihetskänslan då man med lite extra utrustning (typ tält, sovsäck) i ryggsäcken inte behöva ta sig tillbaka nånstans när man landat utan kan sova över utomhus på t.ex. en fjälltopp för flyga vidare någon annanstans dagen efter!

 

XC? Förkortningen för Cross Country flygning. Alltså att försöka flyga iväg mer eller mindre långt på distansflygning med minnesvärda äventyr i luften och inte minst allt som händer när man är på marken kring själva flygningen…

 

Denna specialkursen kommer genom personlig coachning utveckla dig som pilot såväl teoretiskt, mentalt men inte minst praktiskt i allt kring äventyrlig XC flygning. Den stora planen är att vi gemensamt i grupp tar oss iväg ut i fjällen och sedan vidare i luften på oförglömliga äventyr i de vackra Jämtländska fjällen med möjlighet till Vol Biv.

 

Som ledare för kursen har vi inga mindre än instruktören och Svenska XC-rekordpiloten Gillis Bengtsson ihop med Åres och landets kanske främste Vol Biv-entusiast och tidigare svensk mästare i XC sportklass; Love Lundgren!

 

Utöver kursens planerade dagar ingår även ett förberedande digitalt onlineseminarie där Gillis och Love i förhand går igenom och delar med sig mera kring sina erfarenheter kring XC, utrustning, vol biv för att ni piloter skall vara maximalt förberedda och inte minst redo att dra iväg på äventyr direkt sen vi vi börjar.

 

Tips på egen utrustning: Vinge, sele, nödis, hjälm, vario, smartphone, första förband, kläder, skor/kängor, powerbank, 2m radio, mobil, tält, sovsäck, liggunderlag och mat och vatten för klara sig på egen hand 24-48h. All utrustning ska piloten kunna bära i med sig i fjällmiljö samt få plats med i selen i luften.

 

Krav på Piloter: Minst P1 licens med erfarenhet av termikflygning och kunna pricklanda inom 20m.

 

Datum: Vecka 27 dvs 4-10 juli 2022. 

OBS Kursen håller på i 4 dagar (maximalt 3 nätter ute) och vi börjar måndag om vädret samarbetar annars skjuter vi ev på det nån dag men planera in hela veckan och att du behöver vara på plats måndag morgon om vädret ser lovande ut.

 

Kursen anpassas även efter förutsättningarna för ge maximalt innehåll så ni piloter verkligen kommer hem fulltankade med ny kunskap, erfarenhet och inspiration för framtida flygäventyr. – Om vädret inte är flygbart håller vi till på Draklanda och kör mer detaljerad XC teori eller t.ex. Comp1 kurs. Om vädret är flygbart men t.ex. mulet (d.v.s. noll chans till termik) kan vi göra SIV flyg från Åreskutan eller tandemkurs eller börjar vol biv äventyret om dagen därefter ser fin ut för XC

Pris: 4000:-

Anmälan sker på e-post till: bokning@skysport.se

Ange namn, adress, tel nr, e-post och licens nr