Tandemflyg i Åre

Vi erbjuder tandemflyg från Åreskutan året runt. Utan några som helst tidigare kunskaper om skärmflygning kan du efter endast ett par minuters förberedelser koppla ihop dig med en av Skysports instruktörer och sedan flyga som en fågel.Hela arrangemanget inkl upptransport, instruktioner, flygning och eftersnack, tar ca 1,5 timme

Det finns även möjlighet att köpa till foto/film, som du sedan får med dig på USB eller minneskort.

Pris: 1.400 kr (1.800 kr med film/foto)

Lift transport till startplatsen ingår ej. Det kostar ca 135 kr. Under årstider/tider på dagen när inte liftarna är öppna sker transport med Skysports minibuss. Då ingår det i priset för flygningen.

Flygningen bokas minst en dag i förväg. Sedan stämmer vi av hur vädret ser ut dagen innan flygningen skall ske, eller på morgonen samma dag.

Väder:

  • Det får inte regna eller blåsa för mycket
  • Max vind ca 8 m/s
  • Vinden får inte heller vara alltför byig
  • Det får inte heller finnas dimma eller lågt liggande moln som gör att vi inte har sikt från startplatsen till landningsplatsen

I Åre flyger vi alla månader på året, förutom de allra mörkaste och  kallaste månaderna på året, november och december. Bäst förutsättningar har vi som regel mellan mars-september.

Tider för flygning är kl 9, 11 eller 13. Senare under eftermiddag/kväll kan också fungera, beroende på väder/årstid. Sista minuten bokning(samma dag) kan även göras om vädret är bra.

Utrustning du håller med själv är:

  • Stabila skor/kängor, handskar o tunn mössa att ha under hjälmen
  • Du kan även ta med egen hjälm
  • Vi håller med all utrustning som rör själva flygningen

sommarskutan1Samlingsplats för flygning är Skysport vid landningsplatsen Draklanda, Årevägen 173 (nedanför VM8:an/Alpina World Cup Arenan)

Skysport
X