Välj en sida

Turkiet – Ölüdeniz

Öludeniz 2023

 

17-24 September 2023
24 September – 1 Oktober 2023

 

Ölüdeniz är Turkiets mest kända skärmflygställe och ett av de mest vädersäkra som finns i världen. Perfekt resmål där du kan kombinera skärmflyg och sol/bad semester. Det går jättebra att ta med familjen om intresse finns.

Resan kostar 12.800  kr

Berget vi flyger från heter Babadag med hela 2000 meter fallhöjd.

Väderförhållandena i området är mycket stabila med lagom mycket termik, svaga vindar och en temperatur på omkring 30 grader. Startplatser finns i både syd och nordlig riktning. Den lägre starten har 1750 m fallhöjd och den högsta starten 2000 m. En lägre nybyggd start finns också, med 1200 meters fallhöjd. Utnyttjas om molnen är för låga på toppen. Runt starten och berget finns oftast en hel del termik som ibland är lugn, men mitt på dagen betydligt kraftigare.
Så snart man kommer ut över vattnet blir det lugnt och stabilt i luften. Och fritt fram att prova lite olika manövrar. Allt lett av instruktören som står på landningen och hjälper dig på radio.

För vem passar resan:

Passar alla pilot nivåer vi vill dock att ni skall ha bergsbehörighet innan ni kommer till Öludeniz. Vi rekommenderar att ni backglider/balanserar mycket före resan, då kommer ni att känna er säkrare och tryggare på startplatserna och får garanterat ut mer av resan.

Detta ingår:

Z

Flygplats transfer

Z

Boende på hotell med pool och frukost

Z

Transport upp på berget(2 flyg/dag)

Z

Guidning och instruktör (min 2 instruktörer med följer på resan).

s

Flygbiljetter t/r Arlanda- Dalaman ingår inte i priset.

Biljett köper man själv, köp dock inte några biljetter utan att få klartecken från oss att resan blir av. Minimum antal för att resan skall bli av är 10 st deltagare.

Om du vill ta med anhöriga på resan (ej skärmflygare) så går det bra. De betalar då 4.500 kr. I det priset ingår:  transfer, boende inkl frukost.

Obs! Det går att få singelrum mot tillägg 1550 kr, När ni skickar in anmälan så nämner ni detta i meddelande rutan.

När vi får in bokningen så skickar vi en Faktura på 1000 kr som är en anmälningsavgift som inte går att få tillbaka vid avbokning. Resten av kostnaden betalas senast 3 veckor innan avresa.