Turkiet – Ölüdeniz

ölu

12-19 Maj 2019 (Endast för SIV kurs).

22-29 September 2019.

Ölüdeniz är Turkiets mest kända skärmflygställe och ett av de mest vädersäkra som finns i världen. Perfekt resmål där du kan kombinera skärmflyg och sol/bad semester. Det går jättebra att ta med familjen om intresse finns.

Berget vi flyger från heter Babadag med hela 2000 meter fallhöjd.

Väderförhållandena i området är mycket stabila med lagom mycket termik, svaga vindar och en temperatur på omkring 30 grader.  Startplatser finns i både syd och nordlig riktning. Den lägre starten har 1750 m fallhöjd och den högsta starten 2000 m. En lägre nybyggd start finns också, med 1200 meters fallhöjd. Utnyttjas om molnen är för låga på toppen. Runt starten och berget finns oftast en hel del termik som ibland är lugn, men mitt på dagen betydligt kraftigare.
Så snart man kommer ut över vattnet blir det lugnt och stabilt i luften. Och fritt fram att prova lite olika manövrar. Allt lett av instruktören som står på landningen och hjälper dig på radio.

För vem passar resan:

Resan i Maj:

Det krävs minst Pilot 1 med behörigheten Berg.  Vi rekommenderar att ni backglider/balanserar mycket före resan, då kommer ni att känna er säkrare och tryggare på startplatserna och får garanterat ut mer av resan. Vi vill att alla som följer med på resan skall ha egen radio med sig och flytväst. Resan rekommenderas  särskilt för dig som vill  lära dig olika manövrar/säkerhetsmanövrar.

Resan i September:

Passar alla pilot nivåer vi vill dock att ni skall ha bergsbehörighet innan ni kommer till Öludeniz. Vi rekommenderar att ni backglider/balanserar mycket före resan, då kommer ni att känna er säkrare och tryggare på startplatserna och får garanterat ut mer av resan.

oludeniz2

 

Pris:

Resan kostar 14.900 kr i Maj.
I det priset ingår: flygbiljett, transfer, boende på hotell med pool och frukost, transport upp på berget(2 flyg/dag), samt guidning och instruktör (min 2 instruktörer med följer på resan). SIV kurs är inkluderat i priset.

Resan kostar 10 900 kr i September.
I det priset ingår: flygbiljett, transfer, boende på hotell med pool och frukost, transport upp på berget(2 flyg/dag), samt guidning och instruktör (min 2 instruktörer med följer på resan).

 

Om du vill ta med anhöriga på resan (ej skärmflygare) så går det bra. De betalar då 8.000 kr. I det priset ingår: flyg t.o.r, transfer, boende inkl frukost.

Betalning: När vi får in bokningen så skickar vi en Faktura på 1000 kr som är en anmälningsavgift som inte går att få tillbaka vid avbokning. Resten av kostnaden betalas senast 3 veckor innan avresa.
BOKA RESAN

 

Skysport
X