Fortsättningskurser

Samla höjdflyg från berg

Samla höjdflyg från berg

Inträdeskrav = Studentlicens

Målet med denna kurs är att du skall få fortsätta flyga från berg och samla flyg inför Pilot 1 kursen. Kursen lägger också ganska stor vikt på att lära dig tekniken för baklängesstart när det blåser mycket. Kursens längd är halv vecka (månd-torsd eller torsd-lörd) eller helvecka (månd-lörd).

Bergsbehörighet

Bergsbehörighet

Inträdeskrav = Studentlicens

För dig som har gått elevkursen(student) sedan tidigare. Och nu vill ta behörighet berg.  Vi flyger från Hummeln(530 m fallhöjd) eller Åreskutan (920 m fallhöjd). Stort fokus på att lära dig pricklanda vid olika vindförhållanden. Kursens längd är ca 2-3 flygdagar och 1-2 teoridagar.

Pilot 1 kurs – Berg

Pilot 1 kurs

Inträdeskrav = Studentlicens och minst 50 höjdflyg totalt

För dig som vill få behörighet att flyga på egen hand utan att någon övervakar dig. Du skall uppvisa att du behärskar start, flygning och landning (inkl pricklandning) på egen hand. Det ingår också Teori om Termik och Sträckflygning.

Pilot 2 kurs

Pilot 2 kurs

Inträdeskrav = Pilot 1 med bergsbehörighet, minst 100 höjd- eller hangflyg, minst 60 timmar.

För dig som har Pilot 1 sedan tidigare. Här fokuserar vi på flygning i stigande luft. Du får minst 5 uppgifter där du uppvisar att du behärskar hang och termik på ett bra och säkert sätt. Kursens längd är ca 2-3 flygdagar och 1-2 teoridagar.

Termikbehörighet

Termikbehörighet

Inträdeskrav = Pilot 1 och minst 50 flyg

För dig som har haft Pilot 1 ett tag och vill börja flyga termik på allvar. Vi fokuserar på kurvningsteknik och risker/säkerhet vid flygning i termisk turbulens. Du skall kurva upp dig i termik med betydande höjdvinst. Kursens längd är ca 2-3 flygdagar och 1-2 teoridagar.

Hangbehörighet

Hangbehörighet

Inträdeskrav = Studentlicens

För dig som har gått elevkursen(student) sedan tidigare. Kursen fokuserar inledningsvis på att lära dig och kontrollera att du behärskar startteknik i vind upp till 8 m/s. Sedan börjar vi med flygövningarna. Fina hang finns både på Hummeln och Åreskuta.Kursens längd är ca 2-3 flygdagar och 1 teoridagar.

Bogserbehörighet

Bogserbehörighet

Inträdeskrav = Studentlicens

För dig som har gått elevkursen(student) sedan tidigare.  Kursens längd är 2 flygdagar och 1 teoridag. I Åre kör vi med snöskoterbogsering på Åresjöns is. Du skall på ett säkert sätt behärska tekniken för att bli uppbogserad inkl pricklandning vid vindstruten. Kursen arrangeras endast perioden februari-april.

Distansflyg kurs

Distansflyg kurs

Inträdeskrav = Pilot 2 licens

Du behärskar termik och vill börja flyga distans. Vi går igenom hur du planerar, flyger taktiskt, läser och tolkar moln, väljer lämpliga landningsfält mm. Vi går även igenom de avancerade funktionerna i varion inkl GPS

SIV Säkerhetskurs

SIV SÄKERHETSKURS

Inträdeskrav = Minst pilot 1

Vi har 2 olika kurser: Komplett SIV kurs och SIV light. Komplett SIV kurs inkluderar samtliga manövrar, inkl spin och fullstall. SIV light fokuserar huvudsakligen på sidoinslag, frontinslag och branta 360 svängar. Kursen arrangeras i Åre vecka 24,28 och 34. Och i Ölüdeniz vecka 37.

Avrostningskurs

Avrostningskurs

Inträdeskrav = Studentlicens eller tappad Studentlicens

Återfå din licens o flygtrim. För dig som har eller har haft licens sedan tidigare. Men det var ett tag sedan du flög och du vill komma igång igen. Då skall du gå en avrostningskurs.  Kursens längd är ca 2-3 flygdagar och 1-2 teoridagar.

Konvertering från utländsk till svensk licens

Konvertering

Inträdeskrav = Utländsk licens

Konvertering från utländsk till svensk licens.För dig som är svensk medborgare men tagit licensen i utlandet. Nu vill du konverter till svensk licens. Kursens längd är ca 2 flygdagar och 1-2 teoridagar.

X